Ruth Houtman

MVI_1019 04‘Muziek maken is voor mij als ademhalen’.

Dit is mijn lijfspreuk.  Ik kan niet zonder muziek maar het is voor mij geen hoger doel, it’s part of life. Dit betekent zoveel als dat ik alles wat ik heb gelezen en heb geleerd, heb verinnerlijkt en dat ik tijdens het spelen mijn ziel laat spreken en de controle over de materie loslaat.

Ik heb viool gestudeerd bij Kees Koelmans en Marc Destrubé en heb een Bachelor en Master diploma behaald. Na mijn master diploma ben ik begonnen barokviool te spelen. Toen een aantal jaren van “trial en error” niet het gewenste resultaat gaf, ben ik les gaan nemen bij Antoinette Lohman. Zij liet me beginnen bij liederen uit de 16e eeuw. Door helemaal bij het begin te beginnen en heel langzaam op te kruipen naar Bach ben ik vergroeid met de barokviool.

Als barokviolist ben ik verbonden aan ensembles als Concerto Barocco en La Sfera Armoniosa. Bij Concerto Barocco ben ik naast 2e concertmeester ook orkestmanager en productiemanager.

Ik ben de bedenker, oprichter en zakelijk leider van ChallengeYourSenses!