Norbert Kunst

norbertkunst

Naast mijn studie blokfluit, contrabas en fagot aan het Utrechts Conservatorium ben ik enkele jaren actief geweest als blokfluitbouwer.

Na mijn specialisatie historische fagotten speelde ik in vele Europese barokorkesten waaronder Les Arts Florissants (Parijs), Musica Antiqua Köln, Concerto Köln, Musica Ad Rhenum en Trio Passaggio. En al sinds 1979 ben ik actief als bassist in het Salonorkest Mélange en Jazzcombo Zwilly.

Na het overlijden van mijn vader, Piet Kunst  in 1996,  oprichter en dirigent van Ensemble Praetorius, heb ik de artistieke leiding overgenomen. Tevens ben ik als dirigent en “leermeester” verbonden aan Capella del Arte. Een groep muzikanten die de verloren gegane traditie van stadsspeellieden weer nieuw leven in blaast.

Naast mijn werkzaamheden als dirigent ben ik als fagottist en manager verbonden aan Concerto Barocco, een barokorkest gevestigd te Hengelo.
Voorts beweeg ik mij op de terreinen van de natuur‐ en milieueducatie, antiekrestauratie en ben ik oprichter van NK Art Productions, trainingsbureau voor levenskunst.

Vanaf 2013 ben ik in de zomerperiode ook werkzaam als chef-kok in La Tuque, restaurant in het zuiden van Frankrijk.

Ik ben als blazer verbonden aan ChallengeYourSenses!